Tog mig tre timmar att skriva, tar er tre minuter att läsa.

2009-10-28 18:50:55 Vardag 1 kommentarer.

Som utlovat ska jag nämna vilka filmer jag och Rasmus kollade på under lovet... De markerade med en * framför är de filmer jag rekommenderar.
The women (komedi, 2008, med bl.a. Meg Ryan, Bette Midler, Jada Pinkett-Smith och Eva Mendes). Står på framsidan av filmen att den kan slå Sex and the City på alla tänkbara sätt, men det är bullshit. Filmen är bara en SatC-wannabe, få inte för er något annat. Den var helt okej däremot, en riktig chick flick.
* Devil's chair (skräck, 2006). Originell, jag älskar sättet den är gjord på! Overkliga monster och sånt kanske inte är mycket att hurra för, men jag fastnade för filmen. Sevärd, jag rekommenderar den!
The hitcher (thriller, 2007, med bl.a. Sophia Bush). Kändes mer som action än thriller, funkar att kolla på, men inte särskilt speciell. Remake på den gamla filmen liftaren, så en vild gissning är att man ska satsa på att se originalet istället? Jag har själv inte sett den, så ni får rätta mig om jag har fel. (Och påminn mig att jag ska se originalet någon gång! :))
Farce of the penguins (komedi, 2007). Bla, bla, bla, blä. Så fult och inte roligt. Min kära pojkvän tyckte att den var skitkul, så om du är en kille med kiss- och bajshumor så kan du ju roa dig med den här filmen... Så värdelöst.
Pulse (rysare, 2006). Medelmåttig, en i mängden bland alla andra skräckisar. Duger att kolla på.
* Burn after reading (thrillerkomedi, 2008, med bl.a. Brad Pitt och George Clooney). Tummen upp! Riktigt bra, en komedi som faktiskt är rolig. Brad Pitts roll måste man ju bara skratta åt! Rekommenderad. Se den. :)
Prom night (skräck, 2008). Ännu en film i mängden, I guess. Kändes seg innan "skräcken" kom igång, det var mycket gullande och hurra för avgångsbalen i början. Sen blev den bättre, däremot. Så ja, den duger att kolla på.
Hide and seek (thriller, 2005, med bl.a. Dakota Fanning och Robert De Niro). Oh, my, god, så tråkig! Började helt okej, men nej... jag gäspade, kollade upp i taket och väntade på att den skulle ta slut.
* * The life of David Gale (thriller, 2003, med bl.a. Kevin Spacey och Kate Winslet). Jag rekommenderar den här filmen flera gånger om. Se den, se den, se den! Jag ger er smisk om ni vägrar. Den är otroligt bra! Slutet är oväntat och hemskt, men det var pricken över i:t. Säger det igen, se den!
* The aviator (drama, 2004, med bl.a. Leonardo DiCaprio och Cate Blanchett). Den var inte överdrivet speciell, men den var bra! 2 timmar och 43 minuter värda att se.

När man ser många filmer flyter det mesta ihop, de flesta känns likadana... Som Tubbe sa: "Jag har sett bla-bla-bla-filmerna och jag kommer inte ihåg vilken som var vilken och vad som hände i vad, men det var i alla fall någon som var bra tror jag :)."


Mjau. ♥

Give me a smile, give me something to reach out for.

2009-10-28 00:12:19 Vardag 2 kommentarer.

Känner mig sådär glad idag. Eller nja, kanske inte glad, men positiv. Eller inte det heller, men ni vet. Jag har saker att se fram emot och för tillfället känns det till och med helt okej att gå till skolan. Skolarbetet kan ju gå och hänga sig, men det är skönt att träffa folk! Lite rutin igen och så. Mm. Man behöver något som får dagarna att gå. Något att hålla fast i. Något som gör en glad, om bara för en stund.

Gick en sväng på stan med Marie idag, var inte så hemskt spännande.. Hittade inget bra. Trevligt att träffa henne bara.

Ska snart ta mig i säng. Har inte orkat äta idag, förutom mackan imorse, så det börjar kurra lite nu. Stackars monstret i magen som sitter där och gnäller, men too late now! Han får vänta tills imorgon bitti. Då ska jag minsann trycka ner så mycket så att han kvävs. Haha. Gud vad hemskt det lät. Det jag försöker säga är att jag väntar med ätandet till imorgon och äter extra mycket då, men det lät inte lika roligt...

God natt på er, sov sött!


Mjau. ♥

You'll be so far away.

2009-10-26 23:22:23 Vardag 0 kommentarer.

Hej då höstlov, where the fuck did you go? Var det inte nyss måndag, förra veckan? Antar att jag spenderade för mycket tid i sängen så att dagarna rann iväg. Men det var det värt. Rasmus hela veckan och massa filmer, det var mys. Någon dag ska det bli ett sånt där roligt inlägg där ni får veta vilka filmer, men inte idag. Orkar inte.

Spenderade lite tid med Anton idag, på lunchen. Först käkade vi på China, sen tog vi en fika på.. vad heter det.. Siesta? En latte satt inte helt fel innan psykologilektionen kan jag säga. Däremot så kissade jag nästan på mig. :)

Imorgon åker Ralle till stockholm för att praktisera där, I'm so happy for him! Han kommer tillbaka om två veckor, men det känns som mycket längre tid. Två veckor utan bästa vän. Han är paxad när han kommer tillbaka, så back off! ;) haha.

Nu ska jag nog ta bort smink och sedan inte gå och lägga mig.

"Razze! Lizette Hansson <3 säger (22:57):
Godnatt älski pälski, Du är allt jag vill ha, allt jag behöver för att överleva. Du är min, bara min och kommer alltid att vara min. Alltid du och jag, kommer aldrig sluta att älska dig. Du är det finaste som finns, finns inget annat som är bätre än dig. Jag älskar dig mest i världen och det vet du. Glöm inte det, varje andetag jag tar är för dig. Och varje gång du tar på mig blir jag så glad att jag inte kan hålla mig från att flina. Du är allt för mig. Alltid du och jag älski :)
"

- 5 MÅNADER. Idag. Rasmus Söderlund <3


Mjau.

Trafiken är galen.

2009-10-20 20:02:44 Vardag 0 kommentarer.

Igår såg jag och Ralle en tjej bli påkörd när hon gick över vägen vid ett övergångsställe. Det sjukaste av allt var att hon sa att hon mådde bra, förutom lite värk i benet, och egentligen ville hon inte ha så mycket mer hjälp. Jag sa dock till henne att ambulansen skulle komma och hämta henne så att hon fick kolla upp sig, för vem vet hur dåligt hon kunde ha mått senare? Njae. Som tur var så lyssnade hon på mig. Däremot så tog hon inte förarens personuppgifter eller något, sa bara "nae det behövs inte", med ett leende. Sjukt. Jag skulle ha anmält direkt!

Nog med tråkigheter nu. Idag, nyss för att vara exakt, har jag och älsk varit på Hemmakväll och hyrt filmer. Gissa hur många? Haha, 10 st! Vi stod (satt) där och valde filmer i 1½ timme, rekord för oss. Jo, jag är filmgalen, jag vet. :)

I söndags tog jag mig inte ur sängen på hela dagen, låg mest och deppade för mig själv. Haha, nej, riktigt så illa var det kanske inte. Såg en film på förmiddagen, Familj på väg, eller Runaway vacation som den heter på engelska (komedi, 2006, med bl.a. Robin Williams). Den var ganska rolig faktiskt! :) Gillar man komedier så tycker jag att den är sevärd, definitivt.

Igårkväll såg jag och Rasmus Creep (rysare, 2004). Se den inte. Dålig. Kändes inte som att det hände särskilt mycket, seeeegt. Nej, se den inte.

Familj på väg (runaway vacation)
CreepMjau.

How am I ever going to decide? Hah.

2009-10-18 21:36:26 Vardag 8 kommentarer.

 

 

Jag kan inte bestämma mig vart jag ska ha tatueringen - fram eller bak? Om jag har den fram så är det mer originellt, å andra sidan kanske det blir för mycket med både piercing och tatuering fram när jag inte har något på ryggen? Om jag sätter den på ryggen så blir det mer.. vad ska man säga.. jämnt fördelat. På något sätt. Inte allt på samma ställe. Jag vet inte. Hjälp, vad är bäst? :)


Mjau.

Can't hold it, can't hold it down.

2009-10-18 13:23:00 Vardag 0 kommentarer.

När ensamheten knackar på dörren, trycker på fönstren och drar i dörrhandtagen så vet jag inte vart jag ska gömma mig. Jag vet inte hur jag kommer undan, för den tycks alltid ta sig in och hitta mig. Jag kan inte gömma mig i mitt rum. Den tar sig igenom små springor, nyckelhål eller vägguttag och jag kan aldrig täppa till och stänga den ute. Den lägger sig över rummet som en gas, en gas som gör att man inte kan andas. Inte får andas. Jag måste bort härifrån, jag måste stanna här. Måste bort från ensamheten, måste stanna för att inte visa andra att jag är rädd för den. Måste bort. Jag vet inte hur jag, när ensamheten trycker på, ska hindra den från att ta sig under mitt skinn och in i mig. Jag vet inte hur man förhindrar att den bygger bo i hjärnan, hjärtat och själen. Jag har ingen aning.

Det är konstigt att man kan bli så besviken på någon att man inte ens orkar ta sig upp ur sängen.

Helst av allt vill jag att du ska försvinna, jag vill inte träffa dig över huvud taget. Du kan stanna där du är. Helst av allt vill jag att du ska ta tillbaka alla korkade saker du gjort, trots att det är omöjligt. Helst av allt vill jag att du ska komma hit med en gång, hålla om mig och bara vara den person jag alltid försöker tro att du är.


Mjau.

Höstlov, finally.

2009-10-18 02:43:25 Vardag 0 kommentarer.

Wooh! Höstlov. 9 lediga dagar som jag vet kommer gå alldeles för fort, men det känns skönt ändå att veta att det är en hel vecka då man inte behöver ta sig till skolan på morgonen. En hel vecka då man har tid att göra alla gamla läxor utan att få nya varje dag. Inte för att jag kommer göra alla gamla läxor, men det trodde ni nog inte heller, va? Haha. 9 dagar. Sen sover man väl ca hälften, så 4½ dag då man kan slöa på annat sätt. ;) Yes.

Det börjar bli en vana att skriva om vilka filmer jag har sett nu... jag har inte mycket annat att berätta. Såg på hockey igår, sen hem till Rasmus och kollade på film. Idag var jag hos Ralle hela kvällen. Vad gjorde vi? Jo, kollade på film. Film, film, film, film, film... Bla bla bla. Jag och Rasmus såg Horror in the attic (skräck, 2001, med bl.a. Seth Green). Den var dålig måste jag säga, jag förstod den inte. Den var vimsig och seg och, usch. Idag såg jag och Ralle först Ice age 3: Dawn of the dinosaurs (barn/familjefilm, 2009). Den var faktiskt ganska rolig! Satt och småskrattade lite då och då, både jag och Ralle. :) Inte lika bra som ettan dock, men bättre än tvåan i alla fall. Tycker jag. Efter det såg vi Exorcisten (skräck, 1973). Jag har velat se den filmen hur länge som helst, eller ja, några år i alla fall... det har bara aldrig blivit av, trots att jag har hört att den ska vara riktigt bra. Det var den faktiskt. Bra, alltså. Riktigt bra. Dessutom så var den läskig, haha. Ralle fick skjutsa hem mig för att jag inte vågade gå hem själv sen. Om man är lika seg som jag och ännu inte har sett exorcisten, SE DEN! :)

Horror in the attic
Ice age 3: Dawn of the dinosaurs
ExorcistenMjau.

Tillbaka till filmvärlden, so to speak.

2009-10-16 01:09:12 Vardag 3 kommentarer.

Jag verkar ha fått tillbaka mitt intresse för filmtittande verkar det som. Var ju trött på det där ett tag, men nu är jag i full gång igen! Det är otur att det kostar att hyra och att internet är segt bara, annars skulle man nog inte se så mycket av mig. Haha. Nej då, riktigt så illa är det nog inte. Sedan sist jag nämnde någon film har jag bara lyckats kolla på fyra nya, den här veckan alltså.

Wishcraft
(rysare, 2001) var inte så överdrivet bra faktiskt, den gick att ta sig igenom men jag vet inte.. Nja. Whisper (thriller, 2007) var däremot bra! Smått obehaglig sådär. Lite förutsägbar, dock. Barnhemmet (Spansk thriller, 2007) har man ju hört att den ska vara så otroligt bra, and guess what... det var den också! :) Jag blev verkligen positivt överraskad. Ni som inte än har sett den bör göra det, trots att den är på spanska, för den är verkligen riktigt bra! Lovar. Jag som inte brukar bli rädd för skräckisar blev faktiskt lite småskraj vissa stunder, måste jag erkänna.. haha. White noise (Thriller, 2005) var, precis som wishcraft, lite medelmåttig. Kändes utdraget och segt, tyckte jag. Rasmus tyckte dock att den var bra, så jag kan ha fel, men det hände inte så mycket i filmen. Tanken bakom filmen var nog bra, men slutresultatet.. inte lika bra. Nej, jag försöker inte säga att den var dålig, för det var den inte direkt. Bara seg, men helt ok annars.

Någon som har tips på bra filmer? :)


Mjau.

Humor, ja.

2009-10-13 23:20:26 Vardag 0 kommentarer.

Sjukt bra låtar måste jag säga, haha. Check it out:
Duck song

Amazing horse song

Var nere på Wisby hotell idag och lyssnade på två författare, bl.a. Katarina von Bredow som råkar vara min favoritförfattare, så det passade ju bra! Gick förbi och köpte tre till av hennes böcker sen, så nu har jag lite att göra. :)

Ska sova strax, så god natt på er! Pusss


Mjau.

Are we having fun yet?

2009-10-09 15:25:12 Vardag 1 kommentarer.

Kolla in länkarna! Jag skrattar varje gång jag ser det här:
- Fågelturken
- Fågelturken och katten
- Hamster i hjul
- Sneezing panda
... och småflinar lite åt det här (animerat):
- Alien song
- Pinsam "fyllefest"
- Kycklingtennis

Kan väl även nämna att jag och Rasmus kollade på Secret Window (Thriller, 2004, med bl.a. Johnny Depp) igår. Den bygger på en historia av Stephen King och är riktigt bra! I like. Bra twist där i slutet också, ganska oväntat.

Ska snart laga mat, hade hoppats på lite sällskap av pojkvän men det ser inte så ljust ut. Hm.


Mjau.

And I feel like taking off.

2009-10-08 14:28:59 Vardag 0 kommentarer.

Tänk att det alltid ska finnas roligare saker att göra när man måste plugga. Jag konstaterade förut att jag har en eller flera saker att plugga på i alla ämnen. That's right, alla ämnen. Ändå sitter jag och kollar facebook och skriver blogg. Har öppnat word, kollat lite på sidan, men sen tog det stopp. Koncentrationssvårigheter kan man nog lugnt säga att jag har. Blä.

Igår hyrde jag och Rasmus film(er), på hemmakväll. 4 skräckisar/thriller och en kärleksfilm. Först kollade vi på The Mist (rysare, 2007). Jag satt hela tiden och undrade om den inte skulle ta slut snart, eftersom den kändes förutsägbar och typisk och... tråkig. Den blev överdriven. Som en Stephen King-film brukar kännas. MEN - ni borde se den. Den har det hemskaste slutet jag har sett på länge, det gjorde hela filmen värd att ses. Jag grät som ett litet barn. Hu. Efter det kollade vi på Definetily, maybe (komedi, 2007). Den var väl sådär småmysig som kärleksfilmer brukar vara. Kan inte påstå att den sticker ut från mängden direkt, men den var väl bra.
Någon som sett någon av filmerna?

Snart slutar Rasmus, så då kommer han hit och myser med mig och kollar på mer film. :) Mys!

Nu ska jag verkligen försöka plugga. Ehm. Ja. Tänk vad skönt det skulle vara att åka iväg ett tag, bara glömma bort verkligheten en stund. Det behöver inte ens vara utomlands. Ett mysigt vandrarhem i Stockholm och att skämma bort sig själv några dagar skulle räcka. Jag och Rasmus och några dagar iväg från verkligheten. Ja tack.


Mjau.

Hey, you, are you trying to be mean?

2009-10-07 11:07:14 Vardag 1 kommentarer.

"Marilyn Mansons spelning i Ericsson Globe den 9 november 2009 ställs in med anledning av ändringar i Mansons turnéschema. Biljetterna återköps senast den 7 december 2009, på respektive inköpsställe. Serviceavgiften  återbetalas ej." Otur. Det kommer ordna sig dock, han kommer komma tillslut och jag och Rasmus kommer vara där. Längst fram. Det kommer hända. Just nu ser det ut som att vi inte kommer få tillbaka pengarna för biljetterna, men det kommer ordna sig. Mm.

Igår gick jag och Ralle en sväng på stan. Köpte en mössa och matchande vantar, jättesött! Sen köpte jag såndär nödvändiga saker, som ansiktstvättgrej och p-piller... Inte lika roligt. Ralle gjorde av med lika mycket pengar som jag trots att han bara köpte en parfym (nej, den var inte billig, men den luktar sådär äckligt gott!).

Har bytt p-piller nu. Använde cerazette förut, minipiller, men efter att ha mensat i 5 månader så tröttnade jag. Kombinerade p-piller får det bli från och med nu. Cilest. Jag har höga förväntningar på dom, fan om jag måste byta igen! Biverkningar kan jag stå ut med, men inte i ett halvår! Gahh. Någon som har ett tips på bra p-piller / dåliga p-piller?

Ska iväg och stå på studie- yrkes mässan snart. Lura i massa nior att gå barn- och fritid. Mohaha! :)


Mjau.

Grattis syster!

2009-10-05 18:52:39 Vardag 1 kommentarer.


Köpte nya underkläder i lördags. We like? :). Har även insett att mina bh:ar börjar bli för små. Igen. No good. Med tanke på att jag inte ens kan slänga underkläder som inte passar längre så vill jag inte behöva köpa ännu en ny storlek.. men vad ska man göra då? Trycka lite och hoppas på att allt sitter som det ska? :D haha.

"Won't you kiss me on that midnight street,
sweep me off my feet,
singing ain't this life so sweet?"

Klarade förresten engelskaprovet förra veckan! VG/VG+ woho!

Gissa vem som kommer här och har en motorbak? Det är Alex, hipp hurra hurra hurra! Det är Alex, hipp hurra hurra hurra! Det är Alex, hipp hurra hurra hurra för dig! (För att världens bästa syster fyller år idag. "25" år, igen. Haha.) <3


Mjau.

It takes something more this time.

2009-10-04 22:15:11 Vardag 0 kommentarer.

Rasmus Söderlund <3

"If I could say what I wanna say,
I'd say I wanna blow you away
be with you every night
am I squeezing you too tight?
If I could say what I wanna see,
I wanna see you go down on one knee
marry me today!
Guess I'm wishing my life away,
with these things I'll never say.
"

( Liz har fina bröst! / Din pojkvän Rasmus Söderlund<3<3<3 )
Min kära pojkvän tvingar mig ha kvar det. Haha. :) Vi ligger i min säng och lyssnar på braig musik, och en hel del dålig också för den delen... Mys. Förresten så är det bara fem veckor kvar nu tills vi åker! Wooh. Vi längtar.


Mjau.


PHOTOGRAPHY & RETOUCH
Online just nu: Besökare idag:

LIZETTE HELENE HANSSON
22-årig Gotlänning som studerar bildbehandling på Fotoskolan STHLM.

I min kameraväska hittar man: Canon EOS 5D mk III Canon EOS 550D Canon 18-55mm f/3.5-5.6 Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Canon 50mm f/1.4


RSS 2.0