I ain't never gonna shut you out.

2009-07-30 21:55:07 Vardag 1 kommentarer.


Äntligen tog jag mig tid att skriva ett nytt inlägg (eller ja, tid har jag haft, det var bara orken som saknades egentligen). I söndags var jag med Ralle, gick på stan en sväng och åt på MAX. Dessutom så köpte han nya skor till mig, bäst som han är, men jag ska betala tillbaka. Jag lovar. Det hade varit synd att inte köpa det enda paret skor jag hittar som faktiskt passar, haha! Var med Ralle i tisdags kväll också, och i onsdags. Mycket blir det. :)

Hmm, har även gått och blivit sjuk. Förmodligen feber till och med, men jag vågar inte kolla efter. Jobbar hela dagarna också, inte nice. Är sjukt trött när jag kommer hem på kvällarna, med tanke på vilket segt jobb jag har och att jag mår dåligt. Can you blame me? Ska försöka tvinga iväg mig själv till jobbet fredag, lördag och söndag också innan jag har en hel dag ledigt. Jag längtar.

Har ni sett det där tv-programmet Supersize vs. Superskinny? Ni vet, där en överviktig och en underviktig person byter diet ett tag? Hm, jag kollade lite på det förut och funderar nu på om jag ska testa. Inte att byta med någon, haha, men att äta som dom överviktiga. Alla påpekar ju att jag behöver gå upp i vikt, så varför inte testa? Att, under en period, äta alldeles för mycket. Det kanske funkar. Bara det inte lägger sig på magen. Då ger jag upp direkt, I swear!


Mjau.




Pumpbolaget @ fidepuben.

2009-07-26 13:29:44 Vardag 1 kommentarer.


Bilderna är inte nya, alla togs 2008-08-14, men det kan ju va trevligt för er att se dom ändå... kanske.

I fredags var jag med Rasmus och hans vänner på fidepuben och kollade på pumpbolaget, ett coverband. Det var riktigt roligt! Har däremot inga bilder från kvällen, orkade inte släpa på kameran. Runt klockan fem gick vi hem till Aron på förfest, drack några öl och var allmänt sociala. Vad klockan var när vi skulle gå till Fide vet jag inte, men jag gissar på att den var någonstans mellan nio och tio. Haha. Det var segt att gå 6 km, eller hur långt dom nu sa att det var, jag är lat! Fick en ny bögkompis på vägen dit. Egentligen är han inte bög, och egentligen är han inte min kompis, men för kvällen fick han vara det. Egentligen var han bara fjortis och ganska blåst. När vi var på väg till Fide så sa han "Alltså, varför tar vi inte bara stadsbussen?" HAHA! Jadu, varför tar man inte stadsbussen när man är 7 mil ifrån stan? Bra fråga. Nej, nu ska jag inte vara elak, han var faktiskt jätterolig. Haha.

Pumpbolaget var bra, dom sjöng en hel del bra låtar som man kände igen. Några helt okända också. Jag har ingen koll på vad klockan var när dom slutade, men jag och Rasmus kom hem runt klockan halv tre. Han var elak och skrämde upp mig på vägen hem, pratade om spöken och massa. När man tror på spöken och går genom en kolsvart skog så är det verkligen inte rätt tillfälle att prata om sånt. Verkligen, verkligen inte.

I lördags gick jag upp klockan 6, åkte med bussen till Visby klockan 7 och jobbade sen i 8½ timme. Man måste vara stolt över mig för att jag orkade, eller hur?


Ska kila nu, måste tyvärr orka duscha snart. Puss på er.



Mjau.





I take back all the things I said to make you feel like that.

2009-07-23 09:52:45 Vardag 1 kommentarer.

Ska snart iväg till jobbet, om ca en kvart. Jag vill verkligen, verkligen inte jobba! Det är äckligt tråkigt, 8½ timme har nog aldrig gått så långsamt förut. Inte ens i skolan går tiden så sakta. Har dock tagit morgans tips om att ta med mig en bok, så förhoppningsvis lyckas jag balansera läsandet och att hålla koll på när folk kommer. Tiden kanske går lite fortare då i alla fall. Ska även ringa rasmus sen har jag tänkt, när han nu vaknar. Det sista vi gjorde innan vi somnade var att tjafsa, vilket inte alls känns bra, så jag får gottgöra det lite idag.

Efter jobbet ska jag till Näs, kommer hem igen på lördag. :)
Nu måste jag kila. Puss på er!


Mjau.




Bloglovin'?

2009-07-22 20:11:04 Vardag 0 kommentarer.

Registrerade mig på bloglovin' nyss för att enklare kunna följa folks bloggar (och för att kunna se hur många som följer min med hjälp av bloglovin'). Har aldrig förstått vad det ska vara bra för förut, alltid lite skeptisk, men nu ska jag ge det en chans i alla fall! Verkar jättebra. Testa ni också, klicka här för att komma till sidan. :) Tyvärr så måste man lägga in en jätteful kod i ett inlägg, för att sidan ska kunna hitta bloggen. Eller hur det nu var. Inte världens undergång, men ändå. Undrar om koden verkligen ska se ut så eller om min blogg failar? Haha.


<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/561293/vivere-militare-est-?claim=enukzruz63t">Följ min blogg med bloglovin</a>

Någon annan som använder sig av bloglovin', eller som inte gör det, och har några åsikter om sidan? :)


Mjau.





Well, I'm not an artist.

2009-07-21 19:34:13 Vardag 2 kommentarer.


Kände mig lite kreativ idag efter att Rasmus åkt hem. Först fick jag för mig att jag skulle sminka mig, sådär helt utan anledning, bara för att det är roligt liksom. Tog mig väl ca en halvtimme-timme att få på allt, men bra blev det! Helnöjd. Efter det tog jag med mig kameran ut och gick en sväng, försökte ta lite bilder, men no inspiration there. Tre bilder blev det, plus en på mig själv. Det får duga för idag antar jag.

Hörde på tv förut om en tonåring som skaffat barn för att rädda livet på sig själv. "Jag orkade inte leva mer". Är det inte lite själviskt, va? Mm, visst, nu har hon något att leva för, men tänk om hon får tillbaka känslan av att inte orka leva mer då? Va? Stackars barn som får lida för det isåfall. Troligtvis så kommer ju inte hennes liv bli helt perfekt bara för att hon skaffar en unge, eller? Ska man inte ha kontroll över sitt liv innan man skaffar barn, istället för att skaffa barn för att få kontroll över livet? Hmm...

Nu ska jag springa iväg och va med Ralle en stund. Puss på er.


Mjau.




I'm strong on the surface, not all the way through.

2009-07-20 12:39:48 Vardag 0 kommentarer.



Oh, look, första bilden jag har lagt upp på bloggen - någonsin. Haha. Fest hemma hos David i lördags, eller vad man ska kalla det, det var ganska segt. När jag, Marie, Rasmus och Aron kom dit så satt resten av folket och kollade på någon video på youtube - vilket dom sen fortsatte med tills jag och Marie sa till dom att ta på lite musik istället. Drygt. Däremot så måste det ju ha blivit roligare sen, för när klockan var ett så hade jag fortfarande ingen tanke på att gå hem. Men, å andra sidan, vad blir inte roligare när man har både öl, vin och absinth i kroppen? Haha. :)

För övrigt så är jag ännu med Rasmus. Han kom i fredags kväll och åker hem imorgon (tisdag). Det är mysigt. Inte att han åker hem alltså, utan att han är här. Inte att han åker. Igår tog vi det lugnt, myste och kollade film typ. Slappade som fan! Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Märks väl.

Nu ska jag ta och klä på mig. Och pussa på Rasmus.


Mjau.




Love is singing our song, but we fail to sing along.

2009-07-17 13:18:11 Vardag 0 kommentarer.

Det här är inte min dag känner jag. Ingenting går som jag vill, har inte särskilt mycket ork att göra något och är på dåligt humör. Måste verkligen ta mig in i duschen snart, har suttit och försökt orka det i 2-3 timmar nu utan att lyckas.

Jag har nog den virrigaste chefen tror jag också, häromdagen sa jag till henne att jag inte kan jobba ända till klockan 7 idag, så istället för att ge mig halvdag som jag ville så gav hon mig ledigt. Idag ringde hon, klockan 11, och hade glömt bort att jag hade fått ledigt. Hon frågade dessutom om jag kunde komma ner då och jobba halvdag ändå. Hallå? Jo självklart vill jag komma dit, oduschad och utan förvarning, eller hur? Åh, jag blir så trött.

Ikväll ska jag och Marre maräng gå på bio och se den nya Harry Potter-filmen. Förhoppningsvis lever den upp till våra förväntningar, men man vet aldrig... har dock hört att den ska vara bra. Efter bion ska jag vara med Rasmus, troligen kolla på ännu mer film eftersom dom ska lämnas tillbaka imorgon. Great.

"When I say, "I love you,"
it's not because I want you or because I can't have you.
It has nothing to do with me.
I love what you are, what you do, how you try.
I've seen your kindness and your strength.
I've seen the best and the worst of you.
And I understand with perfect clarity exactly what you are.
You're a hell of a man.
"

Dessutom så ser jag fram emot att troligen få träffa Ralle imorgon, han är saknad.


Mjau.





Film!

2009-07-16 21:02:07 Vardag 0 kommentarer.

Antar att jag ska skriva in filmtipsen här nu (vilka filmer jag kollat på, alltså)... Det är över en månad sedan Ralle klagade på att jag inte hade gjort det än. Jag var riktigt lat förra månaden, så jag får mer att skriva in den här gången. GÄSP.

Jaja, för månaden Maj:
♣ Creep show - Seg! Den var jättesvår att ta sig igenom så man fick tvinga sig själv att se klart den typ...
♣ The wackness - Han som spelar Shapiro ser grymt bra ut, men filmen i övrigt är också skitbra ;)
♣ John Tucker must die - Bättre än förväntat! Den var inte helt så typisk som high school-filmer brukar vara.
♣ I'm not there - Se den inte. Den är inte värd det. Den är snyggt gjord, men å andra sidan så förstår man ju inget av filmen, så som sagt, slösa inte tid på den.
♣ No reservations (kärlek på menyn) - Första halvan är deperimerande, men andra halvan av filmen är underbar! Klart godkänd.
♣ Black christmas (2006) - Sådär halvtråkig, typisk och långdragen som man kan förvänta sig att en skräckfilm ska vara.
♣ Stardust - Bra. Inte överdrivet bra, men bra. :)
♣ Supersize me - För att vara en dokumentär så är den bra. Intressant och så, men äcklig.
♣ Mr. Magorium's wonder emporium (den magiska leksaksaffären) - Helt underbar film! Den är söt och.. Jättebra! Jag gillar den verkligen.
 Superhero movie - Jag förväntade mig inte så mycket av den här, den har dålig humor och är lite halvskum sådär som man tror att den ska vara.
Patrik 1,5 - Vissa delar är helt okej, men filmen i största allmänhet var inte särskilt bra.
The eye - Den är bra, men inte så hemskt läskig förutom i början där man hoppar till en gång. Eller två.
The strangers - Eftersom människor som bär masker är läskigt så borde filmen varit det, men icke. Den är bara skum och lite halvseg.
X-men - Nej? Dåliga repliker och tråkig handling. Å andra sidan så har jag hört att första filmen är den dåligaste?

...
och för Juni:
Madagaskar 2 - Ettan är både bättre och roligare, men den här funkar också.
XX/XY - Jag hatar slutet. Resten av filmen duger väl. Kanske.
Rocky - Asbra! Lite störande att man måste se tvåan för att fatta slutet av ettan bara. Men man måste gilla den, man bara måste.

Kom gärna med egna åsikter om filmerna ifall ni har sett dom, eller tips på andra filmer! :)


Mjau.




Memories sharp as daggers.

2009-07-13 09:35:57 Vardag 0 kommentarer.

Sitter och lyssnar på H.I.M nu och saknar Jonasfesterna lite (eftersom H.I.M alltid spelades då). Det är helt sjukt att det redan är 2-2½ år sedan vi hängde hos jonas på helgerna, drack mjöd och var allmänt störda. Det känns som en evighet sedan. Ibland är det sämst att bli äldre, att förändras. Det blir aldrig riktigt samma sak nu, trots att det är samma människor, och jag saknar det som var då. Däremot så umgås man ju fortfarande med dom och det är awesome, något annat påstår jag inte. Nej. Hm. Ni förstår vad jag menar. I hope.

Har inte sådär överdrivet mycket att berätta om helgen. Träffade Marre en stund i fredags kväll, hämtade ut våra biobiljetter till Harry Potter och kollade på jättefina klänningar. I lördags jobbade jag och var med Rasmus, han var snäll och satt där vid mig hela tiden när jag jobbade, trots att det måste ha varit ganska tråkigt för honom. När jag slutade så gick vi till Hemmakväll och hyrde film, 5 skräckfilmer, men vi kollade aldrig klart på någon under kvällen. I söndags jobbade jag igen, sen hem och myste med Rasmus medan han kollade klart på ena filmen. När han åkte hem så gick jag till Ralle en stund och kollade på film, Frankenstein (den från 1931!). That's about all, spännande helg, I know.

Nu ska jag börja göra mig iordning lite, käka frukost och sen iväg till jobbet. Ska jobba 11-19 idag, vilket är ganska mycket med tanke på att man bara sitter av minst halva tiden. Ensam. Vi får hoppas på att det kommer lagom mycket folk! Efter jobbet ska jag vara med Rasmus, han ska sova här. :) <3

"With the venomous kiss you gave me,
I'm killing loneliness.
With the warmth of your arms you saved me,
Oh I'm killing loneliness with you.
"


Mjau.




I want you to notice.

2009-07-09 20:45:18 Vardag 0 kommentarer.

Jag vaknade imorse, runt klockan halv tio, och jag minns att det första jag tänkte var att jag inte orkade en ny dag. Ca fjorton timmar kvar tills jag skulle vara trött och kunde få gå och lägga mig igen. Det första jag gjorde när jag vaknade var att längta tills dagen var slut. Utan anledning, antar jag, för jag har inget som händer under morgondagen som jag ser fram emot heller. Jag vill inte att idag ska ta slut för att jag vill att imorgon ska komma. Jag är säker på att imorgon också kommer att vara en värdelös dag. Men jag känner nog lite hopp ändå, för kanske är det bättre väder imorgon. Kanske kommer jag inte undvika att träffa folk. Nej, jag kanske träffar någon och umgås imorgon. Kanske är jag glad. Tänk om jag inte ens har något emot att vakna på morgonen. Tänk om jag vill upp ur sängen och möta dagen.

Idag är en pannkaksdag. En riktigt onyttig sådan dessutom! Åt pannkakor till mat, med både glass och socker och sylt på (lite för sliskigt, det erkänner jag). Snart ska jag trycka i mig några chokladpannkakor också, som efterrätt eller något, yummy! Antar att jag slänger på lite glass där också. Glass är himla bra att ha hemma ibland, tycker ni inte? ;)

Kolla in den här förresten, sjukt rolig:

http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk&feature=PlayList&p=BA1BEBA9655C60B8&index=0&playnext=1



Mjau.




And to you I owe a lot.

2009-07-09 01:19:02 Vardag 0 kommentarer.

Är jättetrött nu, ska sova strax hade jag tänkt. Har precis kollat på ett avsnitt av Buffy the Vampire Slayer, som mot förmodan var bra trots att jag har sett det avsnittet många gånger förut och egentligen inte gillar det särskilt mycket. Däremot så var det längesen jag kollade på Buffy sist, så det kan ju bero på det. :)

Buffy: - 
"So something ripped him open and ate up his insides..?"
Willow: - "Like an oreo cookie."

Dagen har varit bra för övrigt. Spenderade förmiddagen med Anton, ca 4 timmar, var nere på glassbaren och åt glass och sen åkte vi ut till högklint ett tag. Han var galen som stod precis vid kanten och jag skrek på honom varje gång han gjorde så, själv höll jag mig på bra avstånd och fick ändå lite panik, pga höjdrädsla. Det var ganska mysigt där ändå. Jag erkänner. På eftermiddagen kom Rasmus hem till mig, woho. Vi låg och myste i sängen, gick och köpte pizza till honom, låg och myste ett tag till i sängen, kollade lite på youtube och så. Great. Han åkte hem igen runt kl kvart i 10, sedan dess har jag inte gjort något. Förutom att kolla på Buffy, som sagt.

"So I put on my make up
put a smile on my face
and if anyone asks me
everything is ok
"

Igår var jag med Ralle, gick en sväng på stan, åt på Donken (fick ett till såntdär snyggt coca cola-glas), och åt glass på Glassigt två gånger. Det var mysigt, jag hade riktigt roligt faktiskt. Mmm.

Har hört att det ska regna och åska imorgon, så jag ska inte sätta foten utanför ytterdörren tror jag. We'll see.

Puss och godnatt på er.


Mjau.




I realize that I'm the one confused.

2009-07-07 01:28:13 Vardag 0 kommentarer.

Var hos Rasmus i Näs i helgen, igen. Tog det lugnt i fredags, somnade sent och vaknade tidigt på lördagen eftersom han hade pärkmatch. Jag var med och kollade på första matchen, från klockan 9 till halv 12 typ, men pga trötthet och kyla så åkte jag med hans föräldrar hem sen och la mig och sov en stund. Uttråkad var jag också, förresten. Väldigt uttråkad. Han kom hem igen klockan 3, så då tog vi det lugnt ett tag innan vi åkte iväg till Vadstuck. Antagligen så vet inte alla vad Vadstuck är, inte så konstigt heller, men det är en festival typ. En liten mesig festival med runt 10 band som spelar. Roligt må jag säga. Var där med Rasmus och Aron mest, men träffade även Nelly, Jonas och Mogge, så jag umgicks en del med dom också. Great! Öl och livemusik är inte helt fel, nej. Inte med bra människor runt omkring sig, då är det toppen. Jag och Rasmus kom hem runt halv två, men somnade inte förrän runt 4 någon gång, och tror ni inte att jag vaknar klockan 9 dagen efter utan att kunna somna om på 3 timmar? Rasmus låg självklart och sov. Hm. När han väl vaknade, klockan 2, så pussades vi. Haha. Nej men, resten av dagen var slapp, tv, film och mys bara. Åkte hem klockan 8, Ralle mötte mig på busstationen och så var jag med honom resten av kvällen.

Idag har jag... jobbat. Kass lön, men lite tidsfördriv och lite pengar tackar jag inte nej till ändå. Dessutom så var det roligt. Efter jobbet gick jag hem och åt, kollade på film och halvsov, tills jag bestämde mig för att gå hem till Ralle och kolla på film. Wow, jag orkade två filmer på samma dag, grattis Liz. Tack. Mitt i filmen ville vi ha chips, så vi bad hans bror skjutsa oss till närmaste mack, sen kollade vi klart på den halvsega filmen. Efteråt var jag så trött att jag nästan somnade där i hans säng, men ajabaja sa jag till mig själv och skyndade hem. Nu sitter jag här och skriver ett tråkigt inlägg i brist på annat att göra. Den där tröttheten glömde jag nog bort, men har en känsla av att den börjar hitta tillbaka snart igen...

Rasmus den dumma ungen har somnat utan att säga god natt. Första gången på evigheter. Hm. Jag får väl överleva det och försöka komma i säng jag också. Jag kan vara snäll och säga god natt till folk ändå.

God natt.

"I never realized I was spread too thin,
till it was too late, and I was empty within.
Cuz Im losing my sight, losing my mind,
wish somebody would tell me I'm fine.
Nothing's alright, nothing is fine,
I'm running and I'm crying.
I can't go on living this way.
"


Mjau.




Maybe I'm just overreacting.

2009-07-02 13:57:59 Vardag 0 kommentarer.

Senaste:

Låt du hörde: Mimikry - 500 mil
Film du såg: Rocky, tror jag

Mat du åt: Frukost :) kräm och mjölk

Kram: Nelly igår

Puss: Pappa i söndags när han hämtade mig vid bussen

Känslan: Livet är meningslöst. Och jobbigt.

Resa: Haha, att åka till Näs, räknas det som resa? ;) Annars var jag i sthlm 2007..

Glädje: Rasmus skickade sms imorse och frågade hur jag mådde. <3

Dröm: Minns inte.

Person du träffade: Förutom mamma idag, så var det Nelly igår

Personen du pratade i telefon med: Ralle

Personen du fick sms av: Rasmus <3

Gången du åt 7-eleven korv: Jag har nog aldrig ätit en sån?

Gången du var utomhus: Igårkväll

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hela familjen? Öhh, någon julafton för några år sedan kanske.

Saken du köpte: Hårfärg

Kunde inte somna förrän runt klockan 4 imorse. Låg och pratade med Ralle i telefon i lite över två timmar, sen hade jag huvudet fyllt med dumma tankar som inte kunde försvinna och låta mig sova istället. Jag har ingen ork längre, inte den där lusten att verkligen leva. (Att leva är inte samma sak som att hålla sig vid liv!) Jag hatar att vakna varje morgon, för jag kan aldrig se fram emot dagen längre. Jag kan inte. Jag har nog gett upp.

Var på stan med Mami igår, fick nya underkläder, woho! Åt på donken också, med mami och Ralle. Mysigt.

"I do still get lost in your eyes
and it seems that I can't live a day without you
closing my eyes, and you chase my thoughts away
to a place where I am blinded by the light
but it's not right
"


Mjau.





PHOTOGRAPHY & RETOUCH
Online just nu: Besökare idag:

LIZETTE HELENE HANSSON
22-årig Gotlänning som studerar bildbehandling på Fotoskolan STHLM.

I min kameraväska hittar man: Canon EOS 5D mk III Canon EOS 550D Canon 18-55mm f/3.5-5.6 Tamron 70-300mm f/4.0-5.6 Canon 50mm f/1.4


RSS 2.0